Volle maan vrouwencirkel

Elke maand komen we op een vrijdagavond bij elkaar in Amsterdam Noord om te gronden, te helen en te verbinden.

Samenkomen in een vrouwencirkel is iets wat van oudsher al gebeurde. Als vrouwen menstrueerde kwamen ze samen en deelde ze verhalen en rituelen. Het is iets dat we helaas verleerd zijn, maar wat gelukkig ook weer aan het terugkomen is.

Het is tijd dat we de balans herstellen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een vrouwencirkel. Tijdens zo’n cirkel leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht.

Gabrielle van der Linde – Holistik

Nanne van der Linde, een sociaal ondernemer die staat voor een meer liefdevolle wereld, geeft aan dat zelfs buiten tijden van de vrouwencirkel de energie van de vrouwen om je heen voelbaar blijft. Je voelt je krachtiger en gesteund. En dat is een belangrijk iets om te kunnen groeien. Je veilig voelen en gesteund voelen door anderen.

Vele prachtige vrouwen hebben verschillende vormen van vrouwencirkels opgezet in de afgelopen dicenia, zoals de rode tent of de MoonSisters. In deze volle maan vrouwencirkel zullen we werken met verschillende aspecten uit deze diciplines.

Zo zullen we werken met de maan kaarten van Camile Smeets. Zij heeft deze kaarten gemaakt om als vrouwen samen makkelijk een cirkel neer te zetten. Ook als je geen ervaring hebt kan je dit met de kaarten doen en leer je wat er allemaal bij komt kijken. Nu zijn wij wel een volle maan cirkel en niet een nieuwe maan, zoals de meeste. Camile zegt hierover: “tijdens Volle Maan kan het “Echte Werk” worden gedaan. Waarbij men zich richt op LichtWerk, DiepteWerk en HelingsWerk.”

Daarnaast zullen we ook werken met Womb-Heart-Spirit van Margo Awanata. Een prachtige vrouw met een missie. Margo zegt altijd: “Als een vrouw opstaat, brengt ze meer vrouwen met zich mee en draagt hierdoor bij aan het collectieve helen van het vrouwelijke.” Margo heeft Womb-Heart-Spirit opgezet met de intentie vrouwen in hun kracht te zetten door de drie kracht centra’s in haar lichaam te versterken. Om deze rituelen te mogen doen met vrouwen moet je persoonlijk door Margo zijn opgeleid en een bekwaam begeleider zijn. In 2018 heb ik bij haar mijn certificaat gehaald.

Ik neem ook nog wat invloeden mee uit de Biodanza en de Rode tent waar ik hoedster was in 2018 en 2019.

Al met al wordt het een heerlijke vrouwencirkel. Een kleurrijke verzameling van fijne en speelse elementen die elkaar versterken om te landen in onszelf en in de verbinding met elkaar.

Zoals Gabrielle van der Linde zegt: “Het is tijd dat we de balans herstellen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een vrouwencirkel. Tijdens zo’n cirkel leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht.”

Zelfs buiten tijden van de vrouwencirkel blijft de energie van de vrouwen om je heen voelbaar. Je voelt je krachtiger en gesteund.

Nanne van der Leer – Lief leven

Ik had het eerder over Womb-Heart-Spirit. De drie krachtcentra in het lichaam van de vrouw. Deze zijn haar baarmoeder, haar hart en haar geest. En met deze creatiekracht, overvloedige liefde en verbinding. In deze volle maan vrouwencirkel zullen we veel hier mee bezig zijn.

In een jaar tijd zullen we de drie krachtcentra van het lichaam leren kennen en verrijken met onze eigen liefde en de kracht van de cirkel.

We zullen in onszelf afdalen met behulp van meditatie, dans en aanraking. En uit onszelf zullen we het mooiste halen wat er in zit.

In elk geval zullen we het 13de ritueel van de Munay ki uitvoeren en een krachtsieraad maken.

Tijdens Volle Maan kan het “Echte Werk” worden gedaan. Waarbij men zich richt op LichtWerk, DiepteWerk en HelingsWerk. 

Camille Smeets – moon sisters

We zullen samenkomen op de vrijdagen die in de buurt liggen van de volle maan. Hieronder vind je een lijst met data:

 • 6 januari
 • 3 februari
 • 10 maart
 • 31 maart
 • 12 mei
 • 2 juni
 • 30 juni
 • 28 juli
 • 1 september
 • 29 september
 • 27 oktober
 • 24 november
 • 22 december

De investering:

Ik vraag je om 30 euro per avond te investeren.

De locatie:

We komen samen in de Workship op de Ceuvel. Een bijzondere plek in Amsterdam noord.

Als een vrouw opstaat, brengt ze meer vrouwen met zich mee en draagt hierdoor bij aan het collectieve helen van het vrouwelijke.

Margo Awanata – wild woman sisterhood

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

%d bloggers liken dit: