Workshop Keltisch Orakel maken

In vroeger tijden ging men naar de wijze van het dorp voor antwoorden; de sjamaan, de priester of de heks. Deze wijze mensen hadden elk hun manier van orakelen, zoals dat heet, om een antwoord te vinden op de vragen waar de mensen mee zaten. Er zijn vele vormen van orakels te vinden in de wereld, maar in deze workshop staat het Keltisch Orakel centraal.

Het Keltisch Orakel is een intuïtief divinatie middel. Verschillende aspecten die je tegenkomt in het leven worden gecombineerd met de vier elementen en waar deze elementen voor staan. Zo zijn er stenen voor het bewustzijn, het hart, het nieuwe begin en het spirituele pad, om enkele te noemen.

De verschillende stenen hebben in elk veld van aarde, lucht, water en vuur een andere betekenis. Zo kunnen ze gecombineerd worden tot een verhaal, in antwoord op de vraag die gesteld wordt. Het hart, wat staat voor datgene wat belangrijk is voor iemand, gecombineerd met het vuur van verandering en passie kan zo een hele andere betekenis hebben dan het hart gecombineerd met aarde en de aspecten van geld en praktische zaken.

Bij deze workshop maken we elk een eigen orakel. Dit doen we door de 16 verschillende symbolen op verschillende stenen te schilderen en het veld waarop de stenen gegooid worden van leer te maken en te beschilderen. Het meest krachtige is als je hiervoor zelf 16 stenen verzamelt die je vindt op je pad. Heb je hier echter geen zin in of geen tijd voor dan zal ik voor stenen zorgen.

Daarnaast gaan we natuurlijk leren met het Orakel om te gaan en hoe je een legging kan lezen. In tweetallen zullen we hiermee gaan oefenen.

Probeer maar eens of je het antwoord op de bovenstaande vraag kan beantwoorden?

De eerste workshop Keltisch Orakel maken vind plaats op donderdag 3 oktober in Amsterdam. Meedoen aan deze workshop kost €57 euro, inclusief materiaalkosten.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@niahma.nl of via het contactformulier