Edelstenen en reinigen

Het reinigen van edelstenen kan op vele manieren gebeuren. Water is een veel gebruikt middel, net als wierook of een bakje hematiet steentjes waar je de stenen in legt. Aarde of zout wordt ook wel gebruikt maar dit laatste kan de steen ook aantasten. In principe maakt het niet zoveel uit wat je doet zolang de stenen maar aandacht krijgen met de intentie schoon te worden. Zelfs het visualiseren van een douche over je stenen heen kan ze al reinigen.

Opladen is even veelvuldig als reinigen. Je kan stenen in het licht van de zon of maan leggen. Let hierbij wel goed dat je ze niet te lang in de zon legt want veel stenen verkleuren in zonlicht. Een bakje van bergkristallen waar je de stenen in legt werkt ook en ook hier weer het visualiseren dat je steen het zonlicht in zich op neemt werkt al.

Voor mensen die heel gevoelig zijn is het verschil te voelen. Een lichte tinteling die uit je steen komt als hij goed gereinigd en opgeladen is.

Vraag voor de zekerheid altijd even na wat voor welke edelsteen de beste manier is. Zo is het bijvoorbeeld voor Malachiet echt niet goed om in zout gehouden te worden en toermalijn kan echt niet tegen zonlicht.

%d bloggers liken dit: