Orakelen

Iedereen heeft belangrijke vragen in het leven. In vroeger tijden ging men naar de wijze van het dorp voor antwoorden; de sjamaan, de priester of de heks. Deze wijze mensen hadden elk hun manier van orakelen, zoals dat heet, om een antwoord te vinden.

Ik bied Orakelen aan om meer inzicht te geven in wie je bent en waar je staat op dit moment. Ook om meer duidelijkheid te geven over jou leven en hoe je nu verder kan.

In een sessie van 1,5 uur nemen we uitgebreid de tijd om uit te zoeken wat er gebeurd in jou. Hierbij maak ik gebruik van een of meerdere orakels. Net wat jij nodig hebt om verder te komen. 

Ik ben te vinden in Amsterdam en voor een sessie betaal je 65 euro. 

DSC_1441Op mijn leerweg als heks en en in het sjamanisme ben ik vele vormen van Orakelen tegen gekomen. Deze zijn over het algemeen heel oud en werken met alle elementen. De meest bekende voorbeelden van orakelen zijn theeblaadjes lezen of tarot kaarten leggen.

Daarnaast heb je haast te veel vormen om op te noemen. Vormen waar ik mee geoefend heb zijn kristallen bol, Keltisch orakel, ogham, pendelen, roet lezen, runen, speelkaarten, Steen van de Sjamaan, tarot kaarten, thee blaadjes, wolken lezen.

Twee manieren in het bijzonder trekken mij zeer, Keltisch orakel en de Steen van Sjamaan. Deze heb ik op Lorelei ook altijd bij me. Hier kan je altijd een korte sessie met me doen van 15 minuten voor de festivalprijs van 10 euro. 

Keltisch orakel

legging 29-3-15

Het Keltisch orakel bestaat uit 16 stenen met symbolen erop die elk staan voor een deel van het leven.

Deze stenen laat je vallen op een ondergrond die in vieren verdeeld is. Elk deel correspondeert met een windrichting en element, en daarbij de aspecten die volgens hekserij horen bij dit element.

Hoe de stenen vallen verteld iets over het probleem of over waar je nu staat. Ze helpen je te zien welk aspect van jou leven op dit moment hoort bij welke richting.

Het mooie van het Keltische orakel is dat ik dit lees op pure intuïtie. De eerste keer dat ik zelf de stenen gooide kon ik halverwege de legging al zelf vertellen wat de plaats van elke steen betekende in die context. Deze ervaring zal ik altijd bij me dragen.

de Steen van de Sjamaan

De Steen van de Sjamaan is een goede manier om een duidelijk antwoord te krijgen op een vraag. Of eigenlijk is het een goede manier om zelf een antwoord te formuleren op je eigen vraag (met een beetje hulp van mij).

Een steen die ik tijdens een magisch ritueel in het bos gevonden heb is mijn steen van de Sjamaan. In deze steen zoek je naar beelden. Ik schrijf mee terwijl jij zoekt zodat je het niet allemaal hoeft te onthouden. Als je alle beelden gevonden hebt ga je alle beelden nogmaals langs en vraag je wat ze jou te zeggen hebben.

Het mooie is dat al deze dingen samen het antwoord vormen op jou vraag. Het klopt echt altijd.

%d bloggers liken dit: