Over mij

In de tussentijd hield ik me naast mijn baan als docent bezig met allerlei spirituele cursussen en weekenden. Zo heb ik de healing opleiding gedaan bij de Gouden cirkel in 2008 bij Martine Robijns en Marita van de Vooren. Ik heb als deelnemer en later ook workshopgever deel genomen aan allerlei cursusdagen en weekenden van Lunadea en ik heb de cursus Kern Sjamanisme gedaan bij Joke van Koningshoven. En ik kwam in 2014 voor het eerst op het Lorelei vrouwenfestival.

In 2017 kwam ik thuis te zitten met een burnout. De eerste stap die ik moest gaan zetten is opnieuw uitvinden waar ik gelukkig van wordt. Orakelen was een van de eerste dingen die ik terugvond. Ik ben toen op Lorelei begonnen als “wandelend Orakel” en ik vond het heerlijk. Maar buiten Lorelei was het nog wel een zoektocht om dit meer te kunnen doen.

Al snel daarna vond ik ook edelstenen, olie en muziek terug. En natuurlijk bleef de reden dat ik docent geworden ben boven komen, namelijk dat ik het heerlijk vind om mensen te helpen. 

Al deze dingen kan ik gelukkig nu goed samenvoegen in mijn vrouwencirkels. Edelstenen en oliegeuren geven sfeer aan de ruimte, muziek geeft richting aan het programma en ik kan de vrouwen die naar mijn cirkels komen begeleiden op hun pad naar innerlijke kracht. Maar hier was nog wel een weg voor nodig.

Ik ben samen met een vriendin een rode tent begonnen in 2018. De rode tent is van origine de plaats waar vrouwen zich tijdens de menstruatie een paar dagen per maand terugtrokken. Hier werd wijsheid gedeeld over het leven. Oudere vrouwen vertelden verhalen en leerde jonge vrouwen meer over zichzelf.
Bij ons was het vooral een avond om te verbinden en lachen.

Fijne avonden waren dat. En het was heel leerzaam om samen met haar de avonden te draaien. Na ons afscheid van de rode tent duurde wel nog een paar jaar voor ik echt de stap durfde te zetten om alléén een eigen cirkel neer te zetten.

In oktober 2018 kreeg ik de fantastische aanbieding om met Margo Awanata mee te gaan naar Bali voor de training tot Womb Hart Spirit facilitator.

Womb Hart Spirit is door Margo bedacht in antwoord op de Rode tent beweging in Nederland. Deze gaat in haar mening niet ver genoeg in het ontwaken van ons fysieke en spirituele zelf.

Bij Womb Hart Spirit ga je op reis naar je ware vrouwelijke kracht en je potentieel door een diepgaand begrip van wie we werkelijk zijn te omarmen.

Ik heb in Bali alle rituelen zelf mogen ondergaan en heb hier heel veel geleerd. Sinds begin 2019 mag mezelf nu trots Womb Hart Spirit facilitator noemen. Dit heeft zeker bijgedragen in mijn stap om zelf echt een cirkel te beginnen.

En in 2022 ben ik dan echt begonnen met mezelf neerzetten. Ik organiseerde mijn eerste eigen vrouwencirkel en ik begon met orakelen bij de Roos. Ik heb nu een mooie groep van 5 a 6 vaste bezoeksters bij mijn eerste vrouwencirkel en allerlei vrouwen die af en toe langs komen. En ook in de Roos komen er elke keer wel een paar mensen langs voor een orakelsessie.

Ik ben nu bezig met het opzetten van een tweede cirkel en een tweede festival naast Lorelei. Dus ook op Springflower ben ik te vinden.

Laat ik ook nog een paar leuke hobbys en andere eigenschappen van me delen die verder niks met mijn vrouwencirkels te maken hebben maar daarom juist wel leuk zijn om te delen.

Ik schrijf, teken, schilder en fotografeer graag. In mijn zoektocht naar mooie verhalen voor mijn kinderen heb ik deze ook wel eens gecombineerd. Enkele van deze verhalen deel ik graag met jullie.

Ook maak al mijn hele leven muziek. Zo speel ik onder anderen piano, sansula en drum. En ik ben begonnen met liedjes vertalen. Deze kan je hier vinden.

Iets anders dat ik jaren heb gedaan is theater spelen. Verhalen verzinnen en deze een fysieke vorm geven. Vooral als kind vond ik dit heerlijk.

Met mijn liefde voor muziek en theater ben ik erg op mijn plek bij Ritueel Theater, een mooie groep vrouwen die onder leiding van mijn moeder Bep Ruting prachtige diepgaande verhalen vertellen en de toeschouwers meenemen op een reis naar binnen.

Ik hoop je heel snel een keer te ontmoeten. In de Roos, bij een van de vrouwencirkels of op Springflower of Lorelei.

Wil je op de hoogte blijven van wat ik allemaal doe? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Dat is 2 a 3x per maand een berichtje.

Tot gauw!

%d bloggers liken dit: