Een onverwachte chakra lezing

Ik had net 45 minuten heerlijk rustig op een stoel gezeten, toen mijn coördinator in crisis mode naar mij toe kwam. Er was een lezinggever niet komen opdagen. De lezing zou moeten gaan over chakra’s en dat is een onderwerp waar ik ook veel van af weet, of ik de lezing wilde overnemen.

Ik besloot de lezing over te nemen. Een goede beslissing want dat was een erg leuke groep waarin we met veel hilariteit alle chakra’s doorlopen hebben en enkele oefeningen hebben kunnen doen.

Een hele goede oefening echter bleef onvindbaar op mijn telefoon. Voor hen die dit nog willen doen Zal ik deze hieronder beschrijven.

Voor het doen van deze oefening is het belangrijk om even goed te gronden, of je lichaam wakker te kloppen. Even shaken, op je voeten staan en met je lichaam trillen/schudden, is ook een goede manier om je lijf te komen. Dit laatste zie je ook op de afbeelding bovenaan de tekening zien staan.

De de oefening gaat als volgt:

Je staat op je voeten, je ademt diep in en terwijl je je aandacht op je voeten richt zeg je het volgende: “Ik heb recht om te aarden.”

Adem nog een keer diep in en verschuif je aandacht dan naar je heiligbeen, punt 2 op de tekening. Terwijl je je hierop focust zeg je het volgende: “Ik heb het recht om te vertrouwen dat het leven mij draagt.”

Adem weer diep in en verschuift dan je aandacht naar je eerste chakra. Dit is het stuitje, of punt 3 op de tekening. Terwijl je je hierop focust zeg je: “Ik heb het recht om krachtig en vitaal aanwezig te zijn.”

Blij diep inademen en focus op je tweede chakra, net twee vingers onder je navel. Zeg hardop: “Ik heb het recht om te voelen.”

Haal weer diep adem. Focus je op je derde chakra, drie vingers boven de navel. Zeg het volgende: “Ik heb het recht om te handelen.”

Weer haal je diep adem en richt dan je aandacht op je hart en je hart chakra. Zeg: “Ik heb het recht om lief te hebben.”

Haal nogmaals diep adem. Verplaats je aandacht naar je keel en je keel chakra. Zeg de volgende woorden: “Ik heb het recht om de waarheid te spreken.”

Zucht nog een keer diep in en uit. Richt je dan op je voorhoofd chakra en spreek de woorden: “Ik heb het recht om de waarheid te zien.”

Haal weer diep adem. Verplaats je aandacht nu naar je kruinchakra, je 7e chakra. Zeg het volgende: “Ik heb het recht op contact met het hogere.”

Haal nog een laatste paar keer diep adem. Voel opnieuw je gronding en beweeg je lijf even om af te sluiten.

Ik hoop dat mensen veel plezier gehad hebben met mijn lezingen en weer wat nieuws geleerd hebben.

Weet dat ik te boeken ben voor workshops en trainingen. Je kan me daar altijd een bericht voor sturen. Ook voor vragen hoor ik graag van jullie terug. Bij voorkeur per sms of WhatsApp gezien mijn mailadres even buiten gebruik is.

Lieve groet, Bette Niahma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: